Dogodek “Kako je biti danes pivovar v Sloveniji?”
Na dogodku z naslovom »Kako je biti danes pivovar v Sloveniji?«, je bil izpostavljen pomen sektorja pivovarstva in izzivi s katerimi se ta sooča, njegov doprinos k razvoju in inovativnosti izdelkov, dvigu kulture pitja piva ter zmernemu in odgovornemu uživanju alkohola. V vodenem pogovoru so sodelovali predstavniki Pivovarne Zajc, Biotehniške fakultete in Inštituta za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije. Kot ključne izzive so izpostavili: napovedan dvig trošarin, vpeljavo trajnostne embalaže in krepitev sodelovanja z gostinskim in turističnim sektorjem.
V okviru dogodka je potekala tudi podelitev priznanj in plaket podjetjem, ki so v okviru 4. senzoričnega ocenjevanja piva za nagrajene izdelke prejela znak Pivo odlične kakovosti 2024. Priznanja in plakete za Pivo odlične kakovosti 2024 je prejelo 21 izdelkov 9 pivovarn:
- Byra d.o.o. – Reservoir Dogs,
- Green Gold d.o.o.,
- Lipnik, pivovarna in kovinarstvo d.o.o.,
- Maister d.o.o.,
- MSOS Jože Podobnik s. p. – Pivovarna Zajc,
- Pivovarna Haler, Miran Doberšek, s. p.,
- Pivovarna Laško Union d.o.o.,
- Savinjska pivovarna d.o.o. – Clef Brewery in
- Tovarna Pivovarna d.o.o. – Tektonik.