Mednarodni dan piva 2023

Aktualno / Dogodki, Aktivnosti / Mednarodni dan piva 2023

Mednarodni dan piva 2023

4. avgusta 2023

Člani Združenja slovenskih pivovarn pri GZS-Zbornici kmetijskih in živilskih podjetij so letošnji Mednarodni dan piva 2023 obeležili z dogodkom v pivovarni Reset v Brežicah.

V ospredju tokratnega dogodka je bilo lansiranje novega projekta »BeerPass Slovenia«, ki združuje 15 pivovarjev z vseh koncev Slovenije (Clef, Crazy Duck, Green Gold, Lobik, LOO-BLAH-NAH, Maister, Pivovarna Maribor, Reservoir Dogs, Reset, Tektonik, Time, Union, Vizir, Zajc ter Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije). Gre za neke vrste vodič, ki potrošnike vodi do pivovarn širom Slovenije in jim omogoča, da se spoznajo s pivi različnih stilov. Poleg tega potrošnike spodbuja k obisku glavnih zgodovinskih in naravnih znamenitosti krajev, v katerih se nahajajo pivovarne in tistih na poti do njih.

»Lansiranje projekta »BeerPass Slovenia« za Slovenijo predstavlja poseben mejnik. Kljub temu, da je pivo pomemben del gastronomske in turistične ponudbe Slovenije, si z aktivnostmi projekta »BeerPass Slovenia« želimo vlogo piva v slovenskem turizmu še dodatno okrepiti. Poleg tega pa želimo ljudem približati odgovorno uživanje alkohola, dvigniti kulturo pitja piva ter jih obenem spoznati s ključnimi slovenskimi turističnimi znamenitostmi.«, je povedal Andrej Sluga, predsednik Združenja slovenskih pivovarn pri GZS-Zbornici kmetijskih in živilskih podjetij.

Od leta 2017 vsak prvi petek v avgustu praznujemo Mednarodni dan piva. Reset pivovarna d.o.o. je za to priložnost zvarila posebno pivo. V pivovarni so poskrbeli tudi za spajanje hrane lokalnih ponudnikov z različnimi stili piva slovenskih pivovarjev.

»V Reset pivovarni d.o.o. smo z veseljem sprejeli izziv gostitelja letošnjega dogodka ob Mednarodnemu dnevu piva, kjer je bil uradni del dogodka nadgrajen z vrhunsko lokalno kulinariko gostujočih ponudnikov (Tri lučke, Turistična kmetija Vimpolšek, Huda, Gostilna Les), prav tako pa smo se v tej vlogi predstavili tudi sami (Pivnica Reset). Piko na i pa je predstavljalo spajanje hrane s pivom izpod rok pivovarjev Združenja. Ob interaktivnem predavanju smo piva predstavili ob 10-ih različnih jedeh ter spoznali osnove uparjanja piva s hrano, ki na naših prostorih postaja vse bolj atraktivno in k čemur stremi tudi Združenje slovenskih pivovarn.«, je ob tem povedal slovenski ciceron, Samo Žabkar iz Reset pivovarne d.o.o..

Več informacij o projektu BeerPass Slovenia lahko najdete TUKAJ.