Degustacijski – senzorični treningi 2019

Dogodki / Aktualno / Degustacijski – senzorični treningi 2019

Degustacijski – senzorični treningi 2019

8. marca 2019

V sodelovanju z Inštitutom za hmeljarstvo in pivovarstvo pričenjamo z nadaljevalnim in tudi novim, začetnim senzoričnim treningom slovenskih pivovarjev. V prvi generaciji, ki je lani uspešno zaključila prvo stopnjo, nadaljuje s treningi 11 kandidatov. V začetni tečaj 1. stopnje pa se je letos prijavilo kar 22 kandidatov. Treningi so pomembna pridobitev za slovenske pivovarje, saj poglabljajo raven poznavanja piva, vpliv sestavin na okus, barvo, vonj, medsebojnih učinkov sestavin in še mnogo več. Vsekakor pa pomagajo ustvarjati generacijo poznavalcev piva in pivovarstva, kar je odličen obet za še višjo kakovost in kreativnost slovenskih piv.

 

Letos bodo opravili sedem treningov. Termini v spomladanskem obdobju so 13.marec ter 10. in 17. april

V oktobru in novembru so v načrtu še tri srečanja, decembra pa sledi zaključek s svečano podelitvijo priznanj.