Slovenski otok »craft« pivovarjev na 36. EBC kongresu

Kongres / Slovenski otok »craft« pivovarjev na 36. EBC kongresu

Slovenski otok »craft« pivovarjev na 36. EBC kongresu

12. junija 2017

Prvič v zgodovini smo v Sloveniji od 14. do 18. maja 2017 gostili evropski kongres pivovarjev, 36. EBC kongres. Prvič se je tudi zgodilo, da je Združenje slovenskih pivovarn imelo priložnost in jo tudi izkoristilo, za predstavitev svojih članov mednarodni strokovni publiki. Od ustanovnih članov združenja je Pivovarna Laško Union na svojih dveh domišljeno oblikovanih stojnicah ponosno predstavila dosežke svojih blagovnih znamk Laško in Union, prav tako se je izjemno učinkovito predstavil tudi Institut za hmeljarstvo in pivovarstvo Republike Slovenije ter Steklarna Hrastnik in Ritzenhoff …

Prav posebno predstavitev so doživeli slovenski mali pivovarji, večina njih tudi članov našega stanovskega združenja. Arhitekturno spretno umeščen v Veliko sprejemno dvorano Cankarjevega doma, dostopen in odprt z vseh strani, je slovenski otok »craft« pivovarjev deloval kot točka za srečanja vseh 550 kongresnih gostov.

Na šestih predstavitvenih mestih se je vsak dan predstavilo po šest pivovarjev, skupaj kar 18. Če smo natančni, jih je bilo na koncu 16, saj sta dva zaradi višje sile preprosto morala zadnji dan sodelovanje odpovedati. Ob tej priložnosti smo v združenju izdali tudi posebno predstavitveno EBC brošuro razstavljalcev: pivovarne B&B Albin Hozjan, Hopsbrew Craft, Reservoir Dogs, Tektonik Kraft, Vizir, Mali grad, Maister, Lobik, Adam Ravbar, Gastro Ptuj, Volk Turjaški, Mister, Lukovica, Komunajzer, Hopster, Humanfish, Carniola in Green Gold.

Glede na to, da je EBC kongres srečanje vrhunskih svetovnih strokovnjakov pivovarstva, smo še posebej veseli izjemne predstavitve malih pivovarjev, ki takšne priložnosti za mednarodni preboj in »druženje» res nimajo pogosto. Ocena vseh kongresnih udeležencev je namreč bila: »Slovenska piva so odlična«!

slo-craft-otok-ebc1
slo-craft-otok-ebc2
slo-craft-otok-ebc3
slo-craft-otok-ebc4
slo-craft-otok-ebc5
slo-craft-otok-ebc6
slo-craft-otok-ebc8
slo-craft-otok-ebc9
slo-craft-otok-ebc10
slo-craft-otok-ebc11

Priložene datoteke