Vabilo na novinarsko konferenco

Kongres / Vabilo na novinarsko konferenco

Vabilo na novinarsko konferenco

6. maja 2017

Spoštovani kolegi in kolegice,

Vabimo vas na novinarsko konferenco, ki bo v ponedeljek, 8. maja, ob 11h, v prostorih Pivovarne Laško Union v Ljubljani, Pivovarniška 2. (vstop bo omogočen skozi vrt Pivnice Union). Predstavili vam bomo izjemno bogato vsebino dogajanja 36. EBC kongresa (European Brewery Convention), ki bo lokacijsko osredotočeno na Cankarjev dom, tujim gostom pa bomo pokazali tudi nekaj malega slovenskih naravnih lepot (program v priponki).

Vaša sogovornika bosta:
– Matej Oset, predsednik Združenja slovenskih pivovarn in član uprave Pivovarne Laško Union, pristojen za nabavo
– Alenka Lesjak, generalna sekretarka Združenja slovenskih pivovarn

EBC kongres bo priložnost, da se evropski in svetovni javnosti predstavijo domači veliki in mali pivovarji. Svoj predstavitveni prostor bo tako imela PLU, mali pivovarji pa so s pomočjo ZPSLO oblikovali poseben »craft otok«, na katerem se bo zvrstilo kar 18 domačih ustvarjalcev piva. Prav vse smo povabili na novinarsko konferenco, da vam bodo na voljo za izjave in njihova stališča.

Posebej pa vas opozarjamo na delavnico za laično, ljubiteljsko javnost, ki jo bo ob boku EBC organiziralo Združenje slovenskih pivovarn (link na povezavo). Delavnica bo v torek, 16. maja od 17h – 20h v klubu Cankarjevega doma. Šest izjemnih govorcev bo obiskovalcem predstavilo Zgodbo o slovenskem hmelju in pivu, ki se bo zaključila z degustacijo. Prosimo vas za močno medijsko podporo in se zanjo zahvaljujemo.

Novinarsko srečanje bomo zaključili v sproščenem vzdušju, ki ga zagotavljajo gostitelji in pokrovitelji omenjene delavnice in tudi pomembni podporniki organizace EBC kongresa, Pivovarna Laško Union.

European Brewery Convention Ljubljana 2017