Pivo kot produkt

Uspešno zaključen 36. EBC kongres

36. EBC kongres Ljubljana

Z res izjemnim navdušenjem in priznanji za organizacijske dosežke in gostoljubje več kot 500 mednarodnih strokovnjakov za pivovarstvo, smo v Narodni galeriji z edinstveno vodno simfonijo zaključili 36. EBC kongres, ki smo ga prvič organizirali v Sloveniji.

Več o kongresu.

Pivo skozi zgodovino

S svojimi številnimi stili, blagovnimi znamkami, bogastvom okusov, stopnjami alkohola, vključno z brezalkoholnim, lahko najdemo pivo za vse priložnosti in vse okuse.

Nizkoalkoholna pijača pivo je pridelana iz nekaterih najbolj zaželenih in odličnih surovin, ki nam jih ponuja narava, kot je voda, slad in hmelj.

Piva, varjena v Evropi, so posebej priznana in cenjena po svetu, saj veljajo za rezultat skrbnih raziskav in razvoja. Slovenska piva h gradnji tega ugleda že stoletja prispevajo svoj košček mozaika. Slovenija ima zelo stare dokaze o varjenju piva. Noticia Bonorum de Lonca iz 1160 je eden najstarejših pisnih dokumentov, ki že omenjajo hmelj, slad in pivo. Dokaze, da so se naši predniki že zelo zgodaj ukvarjali tudi s pridelovanjem hmelja in pivovarstvom, najdemo v zapisih o hubah, podložniških kmetijah, ki so jih pri nas začeli ustanavljati v 9. stoletju. Prva znana pivovarna na slovenskem ozemlju je bila v stolpu Loškega gradu.

Slovenski pivovarji so upravičeno ponosni na svoja inovativna piva in zanje izbirajo le visoko kakovostne, naravne sestavine.

Obiščite Ekomuzej hmeljarstva in pivovarstva v Žalcu, ki je interaktivni muzej in ponuja sprehod skozi zgodbo hmelja v Spodnji Savinjski dolini imenovani tudi Dolina zelenega zlata. Ekomuzej je v Žalcu, v prenovljeni hmeljarski sušilnici Inštituta za hmeljarstvo in pivovarstvo. Je del turističnega projekta Dolina zelenega zlata.

Obiščite tudi Pivovarski muzej v Pivovarni Union v Ljubljani ali se sprehodite skozi njegovo virtualno podobo.