Velika akcija solidarnostne pomoči Pivovarne Laško Union slovenskih hmeljarjem 23. IN 24. APRIL 2020

Aktualno / COVID-19 / Velika akcija solidarnostne pomoči Pivovarne Laško Union slovenskih hmeljarjem 23. IN 24. APRIL 2020

Velika akcija solidarnostne pomoči Pivovarne Laško Union slovenskih hmeljarjem 23. IN 24. APRIL 2020

24. aprila 2020

 

Pivovarna Laško Union je organizirala prostovoljno delovno akcijo v pomoč hmeljarjem, ki jim zaradi aktualnih razmer epidemije in pandemije Covid-19 primanjkuje sezonskih delavcev. V dvodnevni akciji, ki je potekala 23. in 24. aprila na šestih kmetijah v Savinjski dolini, je sodelovalo več kot 40 sodelavcev PLU in več kot 40 športnikov – sponzorirancev podjetja. Prostovoljci delovne akcije Pivovarne Laško Union so v 1.250 urah v dveh dneh na šestih kmetijah v Savinjski dolini pripravljali hmeljišča na sezono. Na izbranih hmeljskih poljih so pod skrbnim vodstvom hmeljarjev okopavali zemljo in v zemljo pritrjevali vrvice, ki bodo v prihodnjih tednih predstavljale hmelju oporo.

Skupaj in solidarnostno izkazujejo spoštovanje do slovenskega hmeljarstva, ki zaseda peto mesto na svetovni hmeljarski lestvici, in pomembnost samooskrbe, tudi na področju prehrane.

Slovenski hmelj lahko najdemo v vsakem dvanajstem vrčku piva na svetu, kar je rezultat izjemne tradicije in kakovosti hmeljarstva pri nas. Za proizvodnjo piva Laško Zlatorog uporablja izključno slovenski hmelj.

#VarimoBoljšiSvet #PivovarnaLaškoUnion #trajnostnaoskrba #hmelj #zelenozlato«

IZJAVA ZA MEDIJE:

Prostovoljska akcija na hmeljiščih – Pivovarna Laško Union – sporočilo za medije