Svetovni dan odgovornega pitja piva 2017

Dogodki / Aktualno / Svetovni dan odgovornega pitja piva 2017

Svetovni dan odgovornega pitja piva 2017

7. septembra 2017

15. september je svetovni dan odgovornega pitja piva. Gre za pobudo, ki povezuje velike in male pivarne ter združenja pivovarjev, ki s to idejo želijo opozoriti in okrepiti prizadevanja za dvig odgovornosti do pitja piva. Aktivnosti izvajajo v sodelovanju z veletrgovci, trgovci, vladami in pristojnimi uradi ter nevladnimi organizacijami.

Dan odgovornega pitja piva praznujemo od leta 2015 na pobudo treh globalnih pivovarn Anheuser-Busch InBev, Carlsberg in HEINEKEN. Svetovni dan odgovornega pitja piva je priložnost da pivovarji, skupaj s številnimi partnerji in interesnimi skupinami predstavijo programe za zniževanje škodljive uporabe oz. zlorabe alkohola, vključno z opozorili o nevarnosti vožnje pod vplivom alkohola in opijanjem mladoletnih oseb. Pobuda vključuje vrsto različnih načinov izobraževanja za osveščanje potrošnikov, kot tudi izobraževanja za ravnanje osebja, ki prodaja ali streže alkoholne pijače.

Tudi v Sloveniji ta dan še posebej povezuje male in velike pivovarje ter številne druge javnosti, ki so v svoje poslanstvo vključile odgovornost do pitja alkohola. V Združenju slovenskih pivovarn bomo pripravili prav poseben program z Zavodom Varna pot, ki vključuje dialog z mladimi, o čemer bomo pisali prav na svetovni dan odgovornega pitja piva 15. septembra.

odgovorno pitje piva