Izbran je slovenski kozarec za 36. EBC kongres v Ljubljani

Dogodki / Aktualno / Izbran je slovenski kozarec za 36. EBC kongres v Ljubljani

Izbran je slovenski kozarec za 36. EBC kongres v Ljubljani

18. januarja 2017

Ljubljana, 17. januar – Člani Združenja slovenskih pivovarn so na svoji januarski seji izbrali zmagovalca natečaja za potisk kozarca, ki bo postal slovenski kozarec ob priložnosti 36. EBC kongresa, ki ga prvič gosti Slovenija. Združenje je na osnovi odprtega natečaja prejelo 14 rešitev. Zmagovalec je oblikovalec Roman Ražman.

Združenje slovenskih pivovarn bo od 14. do 18. maja gostitelj 36. EBC kongresa. To bo prvo srečanje evropskih in svetovnih strokovnjakov s področja pivovarstva v Sloveniji. Gostitelji v Ljubljani pričakujejo okoli 300 strokovnjakov z vsega sveta, programske priprave pa so že v polnem teku. Osrednje strokovno dogajanje bo v Cankarjevem domu, gostje pa bodo deležni obiska tudi nekaj drugih slovenskih krajev ter pivovarn.

Po tradiciji EBC kongres spremlja predstavitev lokalnega kozarca za pivo, pripravljenega posebej za to priložnost. Združenje je 28. novembra 2016 razpisalo odprti natečaj za potisk kozarca in do zaključka natečaja, 27. decembra 2016, prejelo 14 predlogov. Člani združenja so v prvem krogu izbrali tri finaliste, posebna komisija pa je v drugem krogu s svojo odločitvijo le še pritrdila članom. Zmagovalna rešitev je delo avtorja Romana Ražmana, ki je predlagal potisk s tekstom »We say it pivo«, zapisanem v dinamični, športno naravnani grafični rešitvi. Gre za oblikovno čisto rešitev z zelo jasnim sporočilom. Drugo mesto je pripadlo rešitvi agencije digiGRAL, tretje pa agenciji Nicha. Nagrada za avtorja izbrane rešitve znaša 700 evrov.

Obliko kozarca je posebna skupina izbrala že v predizboru, izdelali pa so ga v steklarni Ritzenhoff. Kozarec bodo z izbranim potiskom do konca oblikovali v Steklarni HRASTNIK 1860.

Dodatne infomacije info@zpslo.si.

Sponzorja